Coaching Google Business Profile

 • Number of students: 0
 • Level: Intermediate
 • Duration:

Coaching Google Business Profile

 1. Google menawarkan penyenaraian Google Business Profile (Profil Perniagaan Google) secara PERCUMA. Ia membolehkan anda memberikan butiran, foto, lokasi, perkhidmatan dan produk perniagaan anda.
 2. Mencipta Profil Perniagaan Google dapat meningkatkan kewujudan perniagaan anda di dalam talian dan dapat merentas pelbagai perkhidmatan Google. Maklumat Profil Perniagaan Google dipaparkan dalam Carian Google, Beli-belah dan juga Peta.
 3. Profil Perniagaan Google diperlukan untuk perniagaan bagi membentuk hubungan baik dengan pelanggan (Enggagement). Apabila anda memiliki perniagaan dalam talian (Online) , anda perlu memilih alatan Google lain seperti Google Ads & Google Analitik.
 4. Ia membantu orang ramai mencari perniagaan apabila mereka mencari produk atau perkhidmatan yang serupa dengan perniagaan anda di kawasan setempat.
 5. Profil Perniagaan Google bertujuan untuk meningkatkan SEO tempatan
 6. Profil Profil Perniagaan Google mengawal & mengemas kini maklumat hubungan perniagaan, waktu bekerja & butiran lain perniagaan.
 7. Profil Perniagaan Google membantu mendapatkan REVIEW (ulasan) dan workshop ini dapat menunjukkan pelajar tentang cara menjana lebih banyak REVIEW.
 8. Workshop ini mengajar pelajar lebih lanjut tentang algoritma Google yang mempengaruhi hasil carian setempat.

BIMBINGUSAHAWAN.COM adalah sebuah portal bimbingan untuk para usahawan. Kami menyediakan pelatihan secara pertemuan secara  fizikal mahupun secara maya.